Monday, August 8, 2011

rEsepI maMa carEy..

Bahan utk biskut

300 gram mentega

400 gram tepung gandum

100 gram gula aising

120 gram susu tepung penuh krim

100 gram tepung jagung

Cara membuatnya:-

1. Pukul mentega dan gula hingga kembang dan gebu. Masukkan tepung gandum, susu tepung dan tepung jagung perlahan-lahan. Gaul rata dan sebati.

2. Canai doh dan terap mengikut acuan kegemaran

3. Bakar dalam oven pada suhu 180 C selama 15 minit

Aising untuk hiasan:-

1 1/2 biji telur putih

150 gram aising

15 gram tepung jagung (diayak)

sedikit coklat emulco

1. Pukul putih telur hingga kental. Masukkan gula ising sedikit demi sedikit

2. Masukkan tepung jagung

3. Gunakan pam. Hias pada

permukaan biskut dan corakkan dengan coklat emulco mengikut corak kesukaan

4. Biar hingga biskut dan aising kering dan keras. Jika suka bakar sekali lagi.

Selamat Mencuba..!!!


k.a.m.i

2 comments:

budakijaupendek said...

wa.. biskut raya. :)

chipotchikidot said...

mestila..feveret k.a.m.i
so..kena blajar buat..hehehehhe..sedapppp~

Post a Comment