Bahan utk biskut
300 gram mentega
400 gram tepung gandum
100 gram gula aising
120 gram susu tepung penuh krim
100 gram tepung jagung
Cara membuatnya:-
1. Pukul mentega dan gula hingga kembang dan gebu. Masukkan tepung gandum, susu tepung dan tepung jagung perlahan-lahan. Gaul rata dan sebati.
2. Canai doh dan terap mengikut acuan kegemaran
3. Bakar dalam oven pada suhu 180 C selama 15 minit
Aising untuk hiasan:-
1 1/2 biji telur putih
150 gram aising
15 gram tepung jagung (diayak)
sedikit coklat emulco
1. Pukul putih telur hingga kental. Masukkan gula ising sedikit demi sedikit
2. Masukkan tepung jagung
3. Gunakan pam. Hias pada
permukaan biskut dan corakkan dengan coklat emulco mengikut corak kesukaan
4. Biar hingga biskut dan aising kering dan keras. Jika suka bakar sekali lagi.
Selamat Mencuba..!!!
k.a.m.i
2 comments:
wa.. biskut raya. :)
mestila..feveret k.a.m.i
so..kena blajar buat..hehehehhe..sedapppp~
Post a Comment